Het is aangetoond dat vele aandoeningen gepaard gaan met een ontregelde ademhaling. Stress, in welke vorm dan ook, heeft zijn weerslag op het lichaam. Het verstoorde adempatroon met de te snelle en verdiepte ademhaling zorgt ervoor dat het lichaam voortdurend in de vecht/vlucht stand staat en blijft staan. In feite wordt er in rust hard getraind en véél energie verbruikt. Met het spreekwoordelijke gaspedaal(actie) ingeduwd loopt de motor continue door en is het rempedaal(rust) nauwelijks te bedienen. Een ongezond lichaam moet altijd hard werken, waarbij het zenuwstelsel overuren draait. Deze voortdurende actie zorgt voor een hoog energieverbruik en toenemende vermoeidheid. Medicijngebruik werkt veelal symptoombestrijdend en kan tijdelijk verlichting geven, maar een meer gestructureerde oplossing kan ik u bieden met Energy Control.

 

Energy Control Methode

Na een orienterend gesprek, volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek.  De belastbaarheid en het herstelvermogen binnen 48 uur worden in kaart gebracht met de Energy Control Methode. Een rustmeting van 7 minuten en een inspanningstest op een fietsergometer geven aan de hand van de hartslagvariatie (HRV) een goede beginsituatie van de sporter. De rust- en inspanning meetuitkomsten  bepalen de belastbaarheid en herstelvermogen van de testdeelnemer. Alle fysieke gegevens vormen samen het fitheidsprofiel.

 

Sportrusten training

Total Health Sports levert aan de hand van het fitheidsprofiel  een persoonlijk coachingprogramma. Het sporten/bewegen gebeurd drie keer per week in het fitnesscentrum of in de buitenlucht en wordt begeleid door de leefstijlcoach. Daarbij is de deelnemer zelfstandig een keer actief met een beweeg- of sportvorm. Iedere training wordt afgesloten met een ademhalingsoefening. Begeleiding en coaching vindt plaats via het Virtuagym Pro systeem. Dit nieuw ontwikkelde, online begeleiding/coaching systeem vormt de basis van uw Sportrusten training. Daarnaast wordt u geadviseert om mijn voedingsadvies te volgen, omdat voeding en beweging onderdeel van de energievoorziening zijn.

 

Wat levert het op?

Van de deelnemers die gaan trainen volgens de Sportrusten methode heeft 95% binnen 8 weken meer energie en voelen zich fitter dan voorheen. Na 4-12 weken training, ademtherapie en eventueel pijnbehandeling (TENS, medical taping, massage) is het lichaam zodanig hersteld van de (chronische) klachten, dat niets in de weg staat om zelfstandig, zonder begeleiding en coaching, de ingeslagen weg naar algehele fitheid te vervolgen.